به گزارش ایبِنا به نقل از خانه ملت، علی اکبر کریمی با اشاره به مصوبه هیات وزیران برای تبدیل واحد پولی از ریال به تومان، گفت: براساس قانون پولی و بانکی کشور یک ریال به عنوان واحد پول کشور ضریبی از میزان خاصی طلا تعریف شده، اما سیستم برابری واحد پول با طلا در دهه های اخیر تقریبا در دنیا منسوخ شده و دیگر اینگونه نیست که دولت ها حجم پولی را که در بازار دارند با طلا برابرسازی کنند.
وی با بیان اینکه دولت ها باید پشتوانه های قانونی برای حجم پول در بازار تامین کنند، افزود: این پشتوانه ذخایر طلا، دارایی های خارجی و منابع ارزی دولتی و همچنین اعتبار عمومی و کلی دولت ها بوده که پشتوانه پول رایج در هر کشوری محسوب می شود.
کریمی ادامه داد: مصوبه هیات دولت باید در قالب یک لایحه به مجلس ارسال شود و تصمیم نهایی درباره آن اخذ شود و به لحاظ منطقی الزامی نیست که تمام پول های موجود از بازار جمع آوری و تعویض شود و باید به صورت تدریجی انجام شود.
وی یادآور شد: اگر چند صفر از واحد پولی کشور حذف شود حجم پول از لحاظ کمی و تعداد اسکناس ها کاهش خواهد یافت و برای پرداخت حجم کمتری از اسکناس نیاز است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه حجم اسکناس و سکه رایج در بازار طی سال های گذشته با توسعه بانکداری الکترونیکی به شدت کاهش یافته است، تصریح کرد: این موضوع می تواند مزیتی باشد که دیگر همانند گذشته که تمام مبادلات با اسکناس در بازار انجام می شد و تعداد اسکناس های در بازار کاهش یابد، بنابراین اگر مجلس پیشنهاد دولت و لایحه را بررسی و تصویب کند تامین هزینه های آن قابل تامین و پرداخت است.